با اتحاد زنده می مانیم، در انشقاق فرو می ریزیم! این پیام دیروز دونالد توسک، رئیس شورای اروپا به کشورهای اروپایی و به ترامپ است! او بعلاوه ترامپ را در کنار سایرین چون روسیه و کره شمالی و اردوغان و داعش و .. برای اتحادیه اروپا تهدیدی خارجی خواند!
پس از ملاقات خانم می با ترامپ، چاپلوسی خانم می از این نماد تمام عیار تعرض به ابتدایی ترین ارزشهای بشری، و دعوت از او برای دیدار رسمی از بریتانیا، خیابانهای شهرهای اصلی بریتانیا به صحنه اعتراض، خشم و اعلام ممنوعیت ورود او به این کشور تبدیل شده است.
پتیشن اعتراضی و خواست ممنوعیت ورود ترامپ، بسرعت بیش از یک میلیون امضا جمع آوري و آن را روی میز پارلمان فرستاد و پارلمان بریتانیا را که پیشتر بر سر برگزیت به بن بست رسیده است بیش از پیش به آشوب کشیده است. علاوه بر حزب لیبر و

لیبرال دمکرات و اس ان پی اسکاتلند، شخصیت های سنتی حزب محافظه کار صدایشان در امده است. برگزیت را ورود «آلیس در سرزمین عجایب» که بدنبال خرگوش مربوطه به درون چاه سقوط میکند، میخوانند! اتحاد با آمریکا و تبدیل شدن به ایالت ۵۱ ام آمریکا و انقشاق از اروپا را به تمسخر میگیرند!
پرده ها کنار میرود! پشت پروپاگاندها و تعرض اخلاقی و سیاسی و نژادی به شهروندان ۷ کشور با زدن مهر و داغ مسلمان بر پیشانی شان، منافع واقعی، صف بندی های واقعی، خود را نشان میدهد. آمریکا باید با رقبای اصلی اقتصادی که در یک کمپ نظامی و اقتصادی هستند تکلیف اش را روشن کند و باید برتری خود را بر چین و اروپا تحمیل کند تا بتواند همچنان آمریکای بزرگ و مهم و بر صندلی رياست جهان بنشیند و رئیس جمهورش رئیس جهان باشد! این را بوش و کلینتون ها و اوباما، با انواع سیاست های میلیتاریستی و سیاسی خود نتوانستند تامین کنند. با اتحاد های نظامی و اقتصادی پیشین نمی توان به نیازهای منفعت آمریکا در جهان چند قطبی بعد از جنگ سرد جواب داد.
رقابت بورژوازی آمریکا با رقیب قدرتمند بورژوازی اروپا و با چین، نزدیکی به عربستان و اسرائیل و مصر و روسیه، برای صف بندی در مقابل چین و اروپا و رقبای اصلی اقتصادی است. جنگ مسیحیت و اسلام، جنگ با شهروندان جوامع از نظر ترامپ حاشیه ای تر، قرار است این واقعیات را بپوشاند به قیمت قربانی کردن حلقه های «ضعیف تر».
ترامپ نه در جدال با ترویسم اسلامی است و نه سیاست انزوا اقتصادی اش کمترین رگه ای از واقعیت دارد. جدال در میان قدرت های اصلی اقتصادی و نظامی است! در این راستا، بورژوازی آمریکا به رهبری ترامپ، عزم جزم کرده است که شانس خود را به هرقیمت حتی به قیمت تحمیل عقب گردی تاریخی و تخربب کامل خود جوامع غربی امتحان کند.
عکس العمل های تاکنونی در خود جامعه آمریکا و در اروپا، چه در بالا و چه در پائین و در عمق جامعه، دست رد محکمی بر سینه ترامپ زده است. بنظر نمی آید که بشریت متمدن در غرب، چنین شانسی به ترامپ بدهد. بوروژای غرب برای خروج از بن بست بی رهبری، فقدان مدل رشد اقتصادی هنوز به راه حل های میانه تری می اندیشد. مواضع مرکل، اظهارات رئیس شورای اروپا، به روشنی این را میگوید! آلمان و اتحاد اروپا، سنگر این راه حل های میانه است.

ثریا شهابی

2017-02-01